Dette er virkelig en favorit ret. Let, lækker og et rigtig fornuftigt alternativ til den almindelige kødsovs/gryderet. Den er mild så selv børnene burde kunne lide den(godkendt af kræsne børn).
Ingredienser:
1kg hvidkål
300-400g hakket oksekød, maks 10% fedt
2 fed hakket hvidløg
1 spsk. karry
1 spsk. olie
2 dl oksebouillon (el. kokosmælk)
salt og peber
Fremgangsmåde
Snit hvidkålen fint - brug evt. foodprocessoren.
Svits hakket kød, hvidløg og karry i olien i en stor, bred gryde.
Tilsæt kålen, læg låg på, og damp, til kålen er faldet sammen.
Tilsæt væske, salt og peber, og lad retten simre ved svag varme i ca. 15min.
Smag til
Tilbehør:
Groft brød el. brune ris, mangochutney
Tip
Man kan bruge snittet savojkål eller spidskål i stedet for hvidkål.
Retten skal da simre i kortere tid. Tilsæt også gerne flere grøntsager - fx et hakket løg, et par gulerødder i stave, peberfrugter i strimler eller tomater i kvarte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar