tirsdag den 17. juli 2012

Mexicansk kartoffelgryde

Retten her har en dejlig rund smag af de søde kartofler, prøv den, du går glip af noget, husk at vurdere med chilien så den ikke overtager hele smagen.

Ingredienser 2 pers. 

1 stk. Løg ~75 g
500 g Søde kartofler
10 g Frisk chilipeber
350 g Hakket oksekød 6-10%
1 ds. Hakket tomater ~400 g
150 g Majs på dåse
1 tsk. Havsalt ~5 g
0,25 tsk. Sort peber ~0,6 g


Ca. Tidsforbrug
Forberedelsestid: 15 min.
Tilberedningstid: 25 min. 

Fremgangsmåde
Pil løg, og hak det. Skræl de søde kartofler, og riv dem groft på et rivejern.

Flæk chilipeberet og fjern kernerne, herefter hakkes det (mængde efter smag).

Svits kødet i en gryde. Tilsæt løg og chili, og svits yderlig et par minutter. Kom de hakkede tomater i gryden sammen med majs, søde kartofler, salt og peber. Lad retten småkoge i ca. 15 minutter.

Serverer retten rygende varm. Drys evt. med stærkt chilipeber.

Billede er lidt sløret da retten er dampende hed!!
Tip
Undlad de søde kartofler, og serverer ris til retten.


Energifordeling
649 Kcal pr. kuvert
F: 19 g, P: 45 g, K: 78 g, KF: 12 g
1.297 Kcal (87 Kcal/100 g)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar