onsdag den 5. september 2012

Luftig chokoladekage med rødbede

Lad dig ikke skræmme af at der er rødbede i denne kage. Rødbeden er bare en super god råvare at tilsætte i f.eks kage, fordi den ved opvarmning bliver sød i smagen, og du kan derfor helt automatisk reducere sukkermængden. Man kan slet ikke smage at der er rødbede i, så det er en super god måde at lave en lidt sundere kage på, der samtidig holder sig svampet i flere dage – og smager super godt!



Opskriften er til 8-10 personer

Ingredienser
175g. hvedemel
10g. bagepulver
75g. kakaopulver, usødet
225g. rørsukker
3 æg
225g. rå rødbede
2 dl. solsikke el. majs-olie

Glasur;
160g. florsukker
50g. kakaopulver
5-6 spk. vand
1 håndfuld kokosmel



Fremgangsmåde
Start med at forvarme ovnen til 200 grader. Sæt risten midt i ovnen.
Anvend en 24 cm springform, eller en lille bradpande. Smør den med smør eller olie eller beklæd den blot med bagepapir.

Bland alle de tørre ingredienser; hvedemel, rørsukker, bagepulver og kakaopulver.
Skræl og riv derefter hvad der svarer til 225g. rå rødbede. Den behøver ikke forkoges.
Riv rødbeden på den fineste del af rivejernet.

Hæld olie, æg og revet rødbede i en blender. Blend det hele sammen, til du har en ensartet tyk masse.

Bland rødbedemassen med de tørre ingredienser, til der ikke er nogen klumper. Kagen vil være helt brun i farven når den er færdigbagt – og slet ikke så rødlig som den er, når den sættes i ovnen.

Hæld kagemassen i spingformen og bag kagen i cirka 30 minutter. Lad kagen køle af på en rist, mens den stadig er i springformen.

Når kagen er kølet næsten helt af blandes florsukker og kakao og lidt efter lidt røres det med vandet, til det har en ensartet, men ret tykkonsistens. Smør det på den afkølede kage og drys med kokosmel. Lad glasuren stivne og server.


Bon appetit


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar