Moderne og en rigtig frisk ret til en omgang frikadeller, på en lun sommeraften :-)

Ingredienser
1kg små nye kartofler
vand og salt
1 spidskål
ca. 200g snacktomater
Krydderurtedressing:
3 dl græsk yoghurt
saften af ½-1 citron
1 spsk. dijonsennep
2 fed knust hvidløg
salt og friskkværnet peber
3 store håndfulde bredbladet persille, estragon og/el. basilikum
en stor håndfuld klippet purløg
Fremgangsmåde
Skrub kartoflerne. Bring en gryde med vand og rigeligt salt i kog. Kom kartoflerne i, kog dem 5-8min. Tjek mørheden ved at stikke i dem med en spids kniv - hvis de glider af, er de kogt perfekt. Hæld kartoflerne til afdrypning i et dørslag, og lad dem køle af.
Dressing:
Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
Skær de kolde kartofler i skiver.
Flæk spidskålen, og fjern stokken. Snit kålen ret fint.
Halver snacktomaterne på langs.
Bland kartofler, spidskål og tomater i dressingen.
Tip!
Andre kartoffelsalater:
Med karrydressing: kog kartoflerne, og halver tomaterne. Udelad spidskål fra kartoffelsalaten, og lav en karrydressing af 1hakket løg, 3 dl syrnet fløde 9%, 1-2 tsk. dijonsennep, 1-2 tsk. gul karry, 1 håndfuld purløg, salt og peber. (tilsæt samme mængde spidskål og snacktomater). Del kålen i kvarte, fjern stokken, og snit kålen fint. Halver cherrytomaterne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar