mandag den 9. juli 2012

Moussaka


Oprindelsesland: Grækenland - Græsk 
4 pers.

Ingredienser: 
3 mellem løg snittet/hakket
3 fed Hvidløg  
500 gram Oksekød, hakket ca.10%  
1 dl. Tomatpure  
1 ds. Hakkede tomater, konserves  
Krydderier  (rosemarin, muskatnød)
Salt  
Peber  
      
600 - 700 g Kartofler, skrællet vægt  
1 Aubergine 
Olivenolie til stegning af kødet
      
Revet ost, mozzarella 45+  


Fremgangsmåde:

Svits de hakkede løg og hvidløg først, derefter svitser du kødet. Tilsæt tomatpure og tomat dåsen, + krydderier og salt og peber.

Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver. Auberginerne kan ligges i salt og tørres godt af inden brug, det kan tage noget af den sure smag der kan være ved aubergine.

Når du har gjort det starter med at lægge et lag kartofler, aubergine og kød, dette gøres til der ikke er mere, gerne slutte med kød foroven, og til sidst tager du og drysser med reven ost.

Bag den i ovnen ved 200 grader C i 40-45 minutter.


Hvis du har forkogt kartoflerne skal retten kun være i ovnen i ca.30-35min

Tilbehør:
kan være en lækker rustik salat som rucola med cherrytomater og fetaost i tern.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar