
Opskriften giver 5-7 dl. pesto.
Ingredienser
1 stor bundt basilikum
70g. god parmesan
20-25g. hvidløg
60-65g. mandler (el. andre nødder)
- pinjekerner er også velegnet
4 dl. smagsneutral olie
(vinduekerne-solsikke eller majs-olie)
Smag til med salt
Fremgangsmåde
Skyl basilikumen, pil hvidløget og skær parmesanen i små stykker.
Hæld olie, mandler og 1-2 tsk. groft salt i blenderen, sammen med de øvrige ingredienser.
Blend det hele grundigt sammen til du har en ensartet masse ude klumper.
Smag pestoen til. Køl den gerne ned før den anvendes. Du får dermed mest ud af den rent smagsmæssigt.
Tips
Pestoen kan hældes på en sprøjteflaske, som man også kan se på billedet.
Det er i hvertfald en fordel hvis den skal sprøjtes ind i en sandwich eller lign.
Det er vigtigt at der altid er et lag olie over selve pestoen, så længe at den opbevares i køleskabet. Olien virker som konservering, og gør dermed at pestoen kan holde sig i længere tid.
Denne opskrift kan sagtens også anvendes til f.eks at lave persille-pesto, dog skal der øges lidt på mængden af krydderurter, men resten af ingredienserne er nøjagtigt det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar