Herligt forfriskende og lynhurtigt tilberedt: Og isen smager bedst,hvis den tages ud af fryseren 15minutter inden, den skal serveres!
Til 4 portioner:
150g små stykker pebermyntechokolade
1 blad husblas
1/4 L piskefløde
4 tsk vaniliesukker
2 spsk pebermyntelikør (smag)
2-3 tsk kakao
mynteblade til dekoration
Fremgangsmåde:
1.
Pebermyntechokoladen hakkes groft. Husblassen opblødes i koldt vand.
2.
Piskefløden piskes stiv med vanille-sukkeret.
Pebermyntelikøren opvarmes el. pebermyntesmagen hældes ved.(hvis der bruges pebermyntesmag skal du opbløde husblassen i et varmbad.
Vandet knuges ud af husblassen i den håndvarme likør.
Husblassen og likæren vendes i den pisekde fløde, og derefter vendes chokoladestykkerne i.
3.
Chokolade-pebermynte-fløde-skummet fordeles i 4 hjerteformede (eller runde) souffléforme.
Cremen stryges glat og dækkes til med plastfolie, før formene stilles i fryseren 15-20minutter, før isen skal spises.
Drys med kakao og pynt med et par mynteblade ved serveringen.
Tilberedning: 10min (plus frysetid og let optøning)
pr.portion: 3g protein, 24g feedt, 33g kulh = 369 kcal [1550kJ]
Ingen kommentarer:
Send en kommentar