onsdag den 5. september 2012

Gulerods/squash-kage med hvid glasur og hakkede mandler

Denne gulerods/squash-kage indeholder en masse revet grøntager, der gør at kagen holder sig svampet og smagfuld i længere tid. Derudover gør de hakkede nødder og kanel den særligt velsmagende, den er bare for lækker..



Opskriften svarer til cirka 8 personer.

Ingredienser
150g. blødt smør
150g. brun farin
eller ½ brun farin & ½ rørsukker
3 æg
240g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spk. stødt kanel
175g. squash
125g. revet gulerod
75g. mandler eller valnøddekerner

Glasur;
160g. florsukker
3 spk. vand
1 håndfuld mandler (hakket)


Fremgangsmåde
Start med at varme ovnen op til 175 grader.
Rør det bløde smør og sukker skummende, evt. med en køkkenmaskine eller en håndmikser. Tilsæt ét efter et æggene i smørblandingen under fortsat omrøring.

Hak mandler/valnøddekerner groft og riv squash og gulerødder fint på et rivejern.
Bland hvedemel, bagepulver, kanel og nødderne.
Tilsæt melblandingen lidt efter lidt til smørblandingen under omrøring.
Skiftevis tilsættes det revet squash og gulerod. Rør grundigt rundt i massen til den har en ensartet konsistens.

Du skal bruge en springform på ca. 24 cm.
Smør den med lidt smør eller olie – eller beklæd den med bagepapir.
Hæld kage-blandingen i springformen.
Bag kagen på én af de nederste ribber i ovnen i 40-45 minutter, eller til der ikke sidder kagedej på gaflen, når der stikkes i den. Kagen skal helst ikke have for lang tid i ovnen, da den ikke skal blive tør.

Afkøl kagen og når den er ved stuetemperatur røres florsukkeret med vand og fordeles hen over kagen med de hakkede mandler ovenpå. Lad glasuren stivne og servér.

Tips
I stedet for kun at tilsætte 75g. rent valnødder eller mandler kan det med fordel også blandes med en smule lethakkede rosiner, så du i alt har en blanding af mandler/valnøder og rosiner.

Kagen kan også bages i en mellemstor bradepande. Du bør dog være opmærksom på at kagen ikke hæver meget mere end dens størrelse er, når den sættes i ovnen.


God førnøjelse


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar