Disse italienske ciabattaboller har en god sprød overflade, har en rigtig god smag og en super lækker konsistens, der gør dem særligt egnet som morgenmad, eller som boller til en sandwich..
Ingredienser
25g. gær
2½ dl. vand
1 tsk. salt
1 spk. olie
200g. italiensk durummel
200g. hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie, salt og dumrummel i vandet.
Rør grundigt rundt til blandingen får en ensartet konsistens.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt dejen godt.
Tilsæt hellere for lidt mel, end for meget.
Efter hævningen kan der nemmere tilsættes lidt mel, når dejen æltes, end hvis den allerede er blevet for tør.
Tildæk dejen med et vådt viskestykke, eller noget film, der dækker dejen helt.
Lad den hæve i 15 minutter.
Ælt dejen igennem igen og del den op i 6-8 boller.
Lad dem efterhæve på en bagepapirsbeklædt bageplade i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Pensl bollerne med vand og drys f.eks med lidt fint durummel.
Bag bollerne i cirka 10 minutter, nederst i ovnen ved 250 grader, alt efter størrelse.
Tips
Du kan med fordel også tilsætte lidt lethakket soltørret tomater til dejen. 2-3 stykker soltørret tomat tilsættes vandet, før melet tilsættes.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar