Denne opskrift er helt fantastisk - brødene kan anvendes til salater, suppe, varme/ kolde retter - og meget mer' .....
Opskriften giver 8-10 store naan brød.
Ingredienser
10 g. gær
4 dl. lunken vand
1 æg
12-13 dl. hvedemel
(evt. ½ hvedemel og ½ groft mel)
1 dl. sukker
1 tsk. groft salt
1 tsk stødt kardemomme
1 spk. Jomfru i det grønne (nigellafrø)
2 dl yoghurt til pensling
10 g. gær
4 dl. lunken vand
1 æg
12-13 dl. hvedemel
(evt. ½ hvedemel og ½ groft mel)
1 dl. sukker
1 tsk. groft salt
1 tsk stødt kardemomme
1 spk. Jomfru i det grønne (nigellafrø)
2 dl yoghurt til pensling
Fremgangsmåde
Start med at opløse gæren i den lidt lune mælk (Må absolut ikke være for varm) – Tilsæt resten af ingredienserne men hold noget af melet tilbage.
Start med at opløse gæren i den lidt lune mælk (Må absolut ikke være for varm) – Tilsæt resten af ingredienserne men hold noget af melet tilbage.
Ælt dejen grundigt – fx i en køkkenmaskine – det er meningen at dejen skal være klæbrig. Stil dejen til hævning evt. med et vådt klæde over eller noget film der dækker det godt til. Lad den hæve natten over el. fra morgen til aften.
Form dejen til 8-10 “boller”. Træk i dem så de er tyndest i midten – de bliver bedst hvis de er lange og dråbeformede.
Pensl brødene m/ yoghurt og drys med nigelafrø – kan også være chiliflager (kan dog hurtigt blive meget stærkt), – oregano eller ristede kerner.
Lad brødene efterhæve lidt. Bag Naanbrødene på en varm bagesten i ovnen el. på bunden af en bradepande ved 250 grader. Bages til de er svagt lysebrune – de må ikke få for meget da de vil blive tørre! Smager bedst når de er nybagt.
Tips
Lad dem køle lidt af og nyd dem evt. med en lækker hjemmelavet Tzatziki til, f.eks som forret.
Lad dem køle lidt af og nyd dem evt. med en lækker hjemmelavet Tzatziki til, f.eks som forret.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar