Disse boller har højt fiber indhold da der bliver brugt hvis hved som er malet med alle skaller, men det er ikke noget man bemærker i hvedens gryn. De er lette og lækre, både til eftermiddags teen eller til brød i madpakken så det er bare at komme igang!
15 stk
Ingredienser:
2,5 dl vand
50 g gær
25g sukker
1 tsk salt
1 æg
50g margarine
250g hvid hvede
ca. 300g hvedemel
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne sammen og ælt dejen godt sammen.
dejen skal være blødt og smidig.
Gem lidt mel til æltningen
Stil dejen til hvile lunt i 20min
Del dejen til 15 boller, de skal ikke være særlig store da de vil hæve godt.
Stil nu boller til hvile i 40min
Der pensles med mælk eller æg
Så skal bollerne bages ved 220grader i ca. 15min i alm. ovn
Velbekomme
TIPS: kan man dele hvedemelet, så der bruges 150g hvedemel og 150g grahamsmel, boller bliver lækre luftige og har ekstra bid.
Denne opskrift var det dobbelte på ingredienser, så der blev 30 stk boller eller to franskbrød-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar