Rigtig lækre sunde morgenboller. De smager super godt, og bliver bløde i konsistensen. Dejen kan sagtens koldthæves i køleskabet natten over, så de kan serveres som friskbagt morgenbrød
Opskriften er til 12 boller
Ingredienser
50g. gær
3 dl. vand
½ tsk. salt
1 spk. olie
125g. revet gulerod
1 dl. durummel
150g. groft mel
(f.eks grahams – eller speltmel)
350g. hvedemel
æg til pensling
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Derefter tilsætter du salt, olie, revet gulerødder og durummel. Rør grundigt rundt.
Bland den grove mel med hvedemelet og tilsæt det lidt efter lidt, indtil dejen virker luftig, men stadigvæk er lidt klistret.
Tildæk dejen med lidt film og læg et vådt viskestykke ovenpå.
Lad dejen hæve i 15-20 minutter, gerne længere.
Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve i 20-25 minutter.
Bollerne pensles og bages ved 210 grader i 8-12 minutter, alt afhængig af størrelse.
Tips
Server de nybagte gulerodsboller som morgenmad, til en kop varm the, eller bag dem om morgenen og tag dem med som en del af madpakken.
Ingredienser
50g. gær
3 dl. vand
½ tsk. salt
1 spk. olie
125g. revet gulerod
1 dl. durummel
150g. groft mel
(f.eks grahams – eller speltmel)
350g. hvedemel
æg til pensling
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet.
Derefter tilsætter du salt, olie, revet gulerødder og durummel. Rør grundigt rundt.
Bland den grove mel med hvedemelet og tilsæt det lidt efter lidt, indtil dejen virker luftig, men stadigvæk er lidt klistret.
Tildæk dejen med lidt film og læg et vådt viskestykke ovenpå.
Lad dejen hæve i 15-20 minutter, gerne længere.
Form dejen til 12 boller og lad dem efterhæve i 20-25 minutter.
Bollerne pensles og bages ved 210 grader i 8-12 minutter, alt afhængig af størrelse.
Tips
Server de nybagte gulerodsboller som morgenmad, til en kop varm the, eller bag dem om morgenen og tag dem med som en del af madpakken.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar