tirsdag den 25. september 2012

Laksesteak med lynstegte tomater, squash og soja

Denne lækre lette fiske ret er en smagoplevelse for alle der nyder den gode og nemme mad til hverdag. Den kan let anrettes som om man spiste ude, i stedet for hjemme ved køkkenbordet... den er et par kokkehuer værdi....


2.pers

ingredienser:

2 gule peberfrugter (400g)
½ squash (250g)
12 cherrytomater (250g)
1 hvidløgsfed
500g laksefilet, med eller uden skind
1 spsk olivenolie
4 spsk sojasauce
cayennepeber

kogte ris som tilbehør



Fremgangsmåde:

Sæt risene over. Læs hvordan på pakken.

Halver peberfrugterne, Skær kernerne ud. Skær peberfrugterne i 1cm tynde strimler.
Skær squashen i mindre stykker eller del den på langs og skær i skiver. 
Skær tomaterne i halve.

Pil hvidløgsfeddet. Hvis det er stort, så skær det i to stykker, så der er plads til stykkerne i din hvidløgspresser.

Skær evt. skind af laksestykkerne.

Kom olie på en stor pande. Smid peberfrugter, squash og tomater på, når den er varm. Steg ved højeste varme under jævnlig omrøring i ca. 5min. Skru ned til middelhøj varme.

Pres hvidløg i og kom sojasaucen og cayennepeber på. Vend rundt. Læg laksestykkerne forsigtigt direkte på panden. Lad dem stege med grøntsagerne lige over 4 minutter på hver side.

Server retten med ris til.


Bon appetit



tips til anretningen af ris, finder du under 'anretning' til højre i fanen med titler

tips:
erstat grøntsagerne med frostgrøntsager. Steg dem helst seperat på en pande eller i en gryde. Først 1min i olie, og så 2min med soja, cayennepeber og hvidløg. Længere tid, hvis gryden er lille. Smag løbende på dem, de bliver hurtigt slatne, hvis de får for længe. Steg laksen seperat på en pande, 4minutter på hver side.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar