tirsdag den 2. oktober 2012

Cookies

Lidt sødt og usundt skal der også til en gang imellem, men det er her det skal holde i længere tid, så kalorierne ikke mere flere end nødvendigt. En lille snack-bid med et glas om eftermiddagen går an :-) det skal nydes og det bliver det bedst i små mængder



til ca. 18stk

Ingredienser:

125g smør
150g flødechokolade
100g hasselnødder
180g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 tsk vaniliesukker
125g sukker
1 æg
½ tsk salt

Fremgangsmåde:

Tag smørret ud af køleskabet. Skær det i mindre stykker. Kom det i en røreskål.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft (200 grader alm. ovn)

Lav to -tre bageplader klar med bagepapir-

Hak chokoladen og nødderne meget groft med en kniv. Kom det i en skål.
Bland mel og bagepulver i en anden skål.

Slå ægget ud i en kop. Tilsæt salt.

Rør smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Det er nemmest med højre hånd.

Tilsæt æg og salt. Rør godt.

Kom melblandingen og chokoladeblandingen i og rør hurtigt dejen sammen.

Placer klumper af dejen med en spiseske på flere bageplader med bagepapir. Lav god afstand mellem dem, da de flyder ud. Tryk dem let flade.

Bag dem 8-10 minutter, til kanten er lysebrune.


 
Velbekomme


Tips: i en varmluftovn kan du bage to plader ad gangen eller kun en.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar