Det kan næsten ikke blive sundere end med fuldkornpasta og hjemmelavet pesto og grøntsager.. Men smagen og frækheden er der ikke noget i vejen for. Så find ingredienserne frem og kom igang, det tager jo ingen tid.
2pers.Ingredienser:
100g fuldkornspasta
250g gulerødder
250g cherrytomater
Pesto:
30g pinjekerner (eller 50g mandler)
40g hel parmesan - eller pecorinoost
1 hvidløgsfedd
1 spsk olivenolie
salt og peber
½-1 potte frisk basilikum
Fremgangsmåde:
Sæt en stor gryde vand over til pastaen. Lad den stå og småloge med låg på, indtil du skal bruge den.
Skræl det yderste låg af gulerødderne og smid det ud, Fortsæt med at lave lange strimler af gulerødderne med skrælleren. Skær tomaterne i kvarter.
Pesto:
Kom pinjekernerne på en tør, varm pande og rist dem under omrøring, til de er lysebrune. Hold godt øje med dem, de brænder let på. Hak dem groft og hæld dem i en stor skål, hvor der er plads til hele retten.
Skær skorpen af osten og riv den groft på et råkostjern. Kom den i skålen
Pil hvidløget og pres det i hvidløgspressen ned i skålen. Tilsæt olie, salt og peber.
Pluk bladene af basilikumstilkene ig hak dem groft. Gem lidt til pynt. Vend den hakkede basilikum i resten af ingredienserne i skålen og smag den grove pesto til med salt og peber.
Skru op for vandet i pastagryden og kom salt og pasta i, når vandet koger. Kog under låg og følg pakkens anvisning. Smag evt. på pastaen med en gaffel for at tjekke, om den er 'al dente'. dvs. med let bid, inden du hælder pastaen gennem et dørslag til afdrypning.
Vend pastaen grundigt med pestoen og fordel grøntsagerne over. Drys med hakket basilikum.
Velbekomme
Servering: med lidt lækkert groft brød
Tips:
Om sommeren kan du udskifte pastaen med nye kogte kartofler. Det smager hamrende godt til et stykke fisk eller kød fra grillen.
Tips:
Hvis du godt kan lide din pesto finere, så blend det hele med 2 spsk olivenolie mere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar