mandag den 8. oktober 2012

Lasagne med fisk og spinat

Så er der nyt alternativ til lasagnen, hvis man er frisk på det. Med denne ret er det muligt at variere efter humør og smag. God tekstur og bid , den er virkelig god!!


 Ingredienser:

10 fuldkornslasagneplader
500-600g fiskefilet, fx. torsk, sej, kuller, laks el pangasius

Grøntsagssauce:

2 løg
2 fed hvidløg
450g tomater (friske)
1 spsk olie
450g frossen, helbladet spinat
1 tsk oregano
salt og friskkværnet peber

Pil løgene og hvidløg. Hak begge dele groft.
Skyl og skær tomaterne u di grove stykker.
Optø spinaten og tryk væden fra.
Svits løgene i olie. Tilsæt tomater og oregano.
Tilsæt spinat og svits det hele sammen.
Smag til med salt og peber.
Stil grøntsagssaucen til side.


Ostesauce:

6dl mælk
3/4 dl hvedemel
40g revet parmesan ost
salt og friskkværnet peber
½ tsk muskatnød
100g revet ost (til at drysse på til sidst)

Pisk mælk og mel sammen i en gryde. Varm det op, indtil det tykner og er kogt igennem.
Tilsæt parmesan. Smag til med salt, peber og muskatnød.


Saml lasagnen i et ovnfast fad:

Skær fisken i mindre stykker, og læg lasagnenplader, grøntsagsauce, fisk og ostesauce lagvis.
Begynd og slut med ostesauce.
Spring evt. ostesaucen over i midten - det er vigtigt at der er nok sauce til at dække overfladen.
Drys ost på toppen.
Lad lasagnen trække i ca.20min (eller til lader er bløde), inden den sættes i ovnen.

Bag lasagnen i ovnen ved 180grader i ca. 40minutter




Det er ikke nødvendigt at lasagnen trække 20min, pladerne skal nok bløde op, hvis der er ostesauce i midten.
Lad den dog trække 20-25min efter, så står smagen mere frem, hvis man laver lakselasagne!!


TIPS:
Der kan tilsættes lidt ekstra fyld og smag hvis der ønskes, prøv med dette:
5-10 champignons
1/4 grøn squash eller 1 gulerod




Ingen kommentarer:

Send en kommentar