Her er en hurtig lasagne, som kan bruges både til hverdag og sammenkomster. Ostemængden er ikke overvældende - der behøver ikke være oceaner af fedt i en ret, for at den smager godt. brug letmælk eller sødmælk, hvis du vil have lasagnen mere cremet.
til 3-4 pers.
500g hakket kød max 10%fedt
6fed hvidløg
1 økologisk citron
6dl minimælk
450-500g frossen spinat
1 tsk tørret timian eller rosemarin
salt
1/4 tsk cayennepeber
100g revet ost
12 lasagneplader
udstyr:
lille bradepande/folieform på ca. 20*30 cm stanniol
tilbehør
blandet grøn salat med olie dressing
kom kødet i en varm gryde. steg det uden fedtstof under jævnlig omrøring, til evt, væde er fordampet. steg videre til kødet er brunet, nu skal der røres lidt oftere, skru evt. lidt ned for varmen.
tænd ovnen på 200g (175g varmeluft)
pil hvidløgsfeddene og skær dem eventuelt i to stykker, så de kan være i hvidløgspresseren. pres dem ud på en lille tallerken. riv citronskallen fint på et råkostjern.
kom hvidløgene i gryden med kød og steg under konstant omrøring i 1minut. tilsæt mælk, spinat, citornskal, timian, salt og cayennepeber og lad sovsen småkoge under låg i ca. 10min. rør jævnligt og smag til med citronsaft, salt og cayennepeber.
tag gryden af varmen.
tag en trejdedel af osten fra topping. fordel en fjerdel af sovsen i bunden af brandepanden. fordel fire lasagneplader over, bræk evt, dem sidste i minde stykker. gentag og slut med sovs. pres pladerne undr sovsen. kom stanniol over brandepanden og luk, så den slutter til.
bag lasagnen i 30minutter. tjek, at lasagnepladerne er næsten møre, pres dem ned under sovsen og bag evt lidt længere tid. tag stanniolen af, drys den resterende ost over og bag uden folie i ca, 20min til osten er gylden.
tips
der er ikke løg men mange hvidløg i lasagnen, fordi det skal gå hurtigt. du kan med fordel brune 2 hakkede løg o olie, inden kødet tilsættes, og så kun bruge 2 fed hvidløg.
brandepandens størrelse er egentligt underordnet. en større form giver blot en fladere lasagne, som skal have lidt kortere bagtid.
der må gerne vare smag i osten. en friskrevet, mellemlagret skærost eller primadonna er top.
velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar