torsdag den 13. december 2012

Pasta med cherrytomater, rødløg, basilikum og pinjekerner



300g tørret pasta eller 250g friskt efter eget valg
1 spsk olivenolie og salt til kogning
250g cherrytomater
1 rødløg (ca.100g)
30g pinjekerner
2tsk olienolie
1 fed hvidløg
3-4 tsk balsamicoeddike
20friske basilikumblade eller (50g rucula)
salt og peber



sæt en stor gryde med låg over med vand, olie og salt til pastaen. kog op og lad den stå og småkoge med låg på.

pil løget. skær det i bittesmå terninger på ½*½cm. pil hvidløget og pres det.skær tomaterne i halve eller kvarte.

kom pinjekernerne på en tør varm pande. rist dem mens du rører i dem  til de er lysebrune. de brænder let på. læg dem over på en tallerken.¨

hvis du bruger rucola, så skyl den grundigt i flere hold rent vand. tør den grundigt med et rent viskestykke eller brug en salatslynge.
skyl basilikummen.

kom den tørre pasta i vandet kog under låg. når pastaen har kogt 10-12min er den al dente, hælder du den i et dørslag til afdrypning.

kom olie på panden. tilsæt løg og steg dem ved høj varme i 2min, rør runft. tilsæt tomater. pres hvidløget over. steg ved middel varme i 2min. drys med salt og peber. kom eddike på og smag til.

kog den friske pasta. når den har kogt 2-3 min til al dente, hælder du dem i et dørslag til afdrypning.

bland pastaen med de varme tomater på panden. anret på tallerkener. pynt med pinjekerner og basilikum.

hvis du burger rucola, så vend dem sammen med tomaterne...


Bon appetit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar