Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, honning og rugmel/grahamsmel. Rør dejen lidt mere.

Kom hvedemel i, først halvdelen og derefter resten lidt efter lidt. Vær meget opmærksom på dejens konsistens, før det hele tilsættes. Det kan meget vel være at du slet ikke får brug for alt melet. Æltes til den bliver helt glat og luftig. Lad dejen hæve et lunt og tildækket i en times tid med et fugtigt klæde over. Gerne i længere tid.

Dejen rulles ud til 8-10 boller – eller flutes. Alt efter hvad det skal serveres til, kan det nemt tilpasses.

Lad brødet hæve på en tildækket bradepande i 30 min. Pensl dem med lidt mælk og drys f.eks lidt græskarkerner eller andre kerner over dem. Bag dem ved varmluft ved 200 grader i ca. 15 min.


Tips
Dejen kan med fordel også stilles i køleskabet og bages til morgenbrød. Brødet bliver kun bedre af det.

Velbekomme.