tirsdag den 14. august 2012

Hjemmelavet tzatziki


Denne opskrift er en af mine yndlings på Tzatziki. Det er hurtigt og nemt at lave, og så smager det jo virkelig godt, samtidig med at det kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter


Opskriften er til cirka 5-6 portioner

Ingredienser
2 agurker
350g. græsk yoghurt
3 fed hvidløg
2½ spk. olivenolie
1 tsk. hvidvinseddike
Saft af 1/4 citron
Salt, peber


Fremgangsmåde
Agurkerne skæres på langs og den “vandige” del af agurken udhules.

Riv agurkerne og sæt dem til afdrypning i 2-3 timer, eller læg det på en tallerken, hvor det drysses med salt og efter en times tid, vrides det revet agurk for vand.

Rør græsk yoghurt grundigt sammen med salt og peber. Tilsæt derefter revet hvidløg, olivenolie, hvidvinseddike, citron og det revet agurk.

Smag til med salt og peber. Lad blandingen trække i minimum 3-4 timer. Desto længere tid den trækker, desto mere smag får tzatzikien typisk.


Tips
Tzatziki kan serveres som en slags forret sammen med nogle hjemmelavede naanbrød, som tilbehør til noget lækkert kød og en let salat, eller hvad man nu har lyst til.
Den udhulede del af agurken kan med fordel skæres i mindre stykker, og tilsættes til en salat, for at undgå madspild.

Velbekomme




Ingen kommentarer:

Send en kommentar