Opskriften er til 13 stk.
Ingredienser
3 små dåser tun i vand (ca. 422g.)
1 pk. mager krydderflødeost (170g.)
1 æg
1 mellem str. løg
6 spk. finvalsede havregryn
Salt, peber
Olivenolie
1 pk. mager krydderflødeost (170g.)
1 æg
1 mellem str. løg
6 spk. finvalsede havregryn
Salt, peber
Olivenolie
Fremgangsmåde
Pil og riv løget groft på et rivejern eller hak det fint med en skarp kniv.
Pil og riv løget groft på et rivejern eller hak det fint med en skarp kniv.
Hæld vandet fra tunen, hæld det i en skål, rør det med flødeosten, æg, løg, havregryn, salt og peber.
Lad farsen trække i køleskabet i 1-3 timer.
Varm olien op og steg evt. en enkel frikadelle for at tjekke om smagen er efter ønske. Varm imens ovnen op til 200 grader.
Steg frikadellerne ved mellem-varme til frikadellerne er let gyldne. Varm frikadellerne i ovnen i 10-12 minutter. Servér frikadellerne.
Tips
Hvis man ønsker en mere mager udgave af retten, kan flødeosten erstattes af creme fraiche eller græsk yoghurt. Tilsæt da lidt friskhakket krydderurter og/eller lidt revet hvidløg.
Hvis man ønsker en mere mager udgave af retten, kan flødeosten erstattes af creme fraiche eller græsk yoghurt. Tilsæt da lidt friskhakket krydderurter og/eller lidt revet hvidløg.
Server f.eks tunfrikadellerne til en sommerlig salat, groft hvidløgsbrød og/eller nogle hele stegte kartofler, der er vendt i friskhakket krydderurter. De kan serveres både til frokost, aftensmad og som pålæg.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar