lørdag den 22. september 2012

Tomatsuppe med ostebrød

Dette er en  opskrift der kan laves ud fra basislageret. Mange dansker er gode til at madspilde, men de mange rester kan bruges til en masse, hvis man da har lidt fantasi

Den er noget så duftende, blød og cremet, det tager ingen tid at lave og smagen er det værd! Ostebrødet giver lige den sidste touch. 

 


Ingredienser:

1 løg (rødløg)
4 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
2-3 spsk. tørret oregano
1 knust chili el. lidt cayennepeber
3 dåser grofthakkede tomat
ca, 2 dl grøntsagsbouillon
salt og friskkværnet peber
lidt sukker





Hak løg og hvidløg, og svits dem klare ved middel varme i olivenolie et par minutter.

Tilsæt oregano og chili, og svits lidt videre.

Tilsæt tomater, grøntsagsbouillon, salt, peber og sukker.

Læg låg på, og lad suppen koge ca. ½ time. Blend den med stavblenderen, og smag til. 

Server med brød og evt. andet tilbehør.

TIPS: der kan tilføres lidt fløde i suppen både for smag og konsistens, hvis man synes


Ostebrød


8 skiver groft brød el. flute
8 skiver ost fx. cheddar ( kan også ligges revet ost på)

Skær brødskiverne over diagonalt. ( hvis du bruger flute, skær da skrå skiver, så får du større brødflade og det ser godt ud)

Læg en skive ost på hvert stykkre.

Læg brødene på bagepapir på en rist.

Bag dem i ovnen ved 200 grader i 5-6 minutter - til osten er smeltet og let gylden.



Bon appetit






Ingen kommentarer:

Send en kommentar